Piapokääretorttu
5 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1½ dl perunajauhoja
¾ dl Kivisaaren piapojauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
4 dl mustikoita (pakaste)
½ dl Kivisaaren piapojauhoja
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä peruna- ja piapojauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi seos munavaahtoon.
Kaada taikina uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa 6 – 8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon jogurtti, hieman survotut mustikat, piapojauhot, sokeri ja vaniljasokeri.
Levitä täyte pohjalevyn päälle ja kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna vetäytyä noin tunti jääkaapissa.