Mustikka-piapojäädyke

Mustikka-piapojäädyke

n. 4dl tuoreita mustikoita tai 1 ps (200g) mustikoita

1 tlk (200g) ruokajogurttia tai maustamatonta jogurttia

3/4dl Kivisaaren piapojauhoja

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2dl vispikermaa

Koristeluun mustikoita ja mustikan varpuja

Soseuta mustikat, sekoita joukkoon jogurtti ja piapojauhot.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.
Sekoita muna-sokerivaahto mustikkajogurttiseokseen.
Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
Kaada seos kylmällä vedellä huudeltuun kakku tai jäädykevuokaan ( tilavuus väh. 1L)
Sulje vuoka kannella tai peitä alumiinifoliolla.
Pakasta 4-5 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään.
Kasta vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.